DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Zhou még nem gondol a következő évre

Egyelőre csak az idei szezonra, és az előtte álló feladatokra szeretne koncentrálni Guanyu Zhou. A kínai pilóta úgy érzi, van még hová fejlődnie, ezért felesleges az új szerződésén gondolkodnia.

A sportág történetének első kínai pilótájaként mutatkozhatott be az idei év elején Guanyu Zhou, akit az Alfa Romeo szerződtetett a Mercedestől érkező Valtteri Bottas mellé. Míg a rutinos finn pilóta kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújtott eddig, csapattársa mindössze egy pontot gyűjtött az eddig futamok során.

Zhou úgy gondolja, egyelőre nem éri meg tervezgetni, inkább a jelenlegi feladataival foglalkozik.



„A következő évadban nem lesz semmi gond, de csak az idei szezon elején vagyunk, szóval még nincsenek terveim a jövőre nézve. Eléggé élvezem az eddigi pillanataimat a Formula-1-ben. Persze, eléggé hullámzó volt, az elmúlt néhány verseny miatt, de összességében nagyon boldog vagyok, és nagyon jó érzés itt lenni. Úgy érzem, hogy még rengeteg versenyem van arra, hogy a képességeimet itt is kibontakoztathassam” – idézte Zhou szavait a Motorsport.

A kínai versenyző szerint az elsődleges cél, hogy Bottas mellett ő is pontokat hozzon a csapatnak, így ez foglalkoztatja most a leginkább.

„Egyelőre nem aggódom túlságosan a jövő miatt. azt hiszem, most csak arra próbálok koncentrálni, hogy felgyorsuljak, és dupla pontszerző helyezéseket hozzunk a csapatnak. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor nem látom okát annak, hogy a jövőn aggódjak. Eléggé magabiztos vagyok abban, hogy még idén képesek vagyunk elérni a céljainkat” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: