DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas boldognak érzi magát az Alfa Romeónál

Kiváló formában van Valtteri Bottas, aki úgy érzi jól döntött azzal, hogy az Alfa Romeo istállójához igazolt. A finn pilótát nagyon motiválja a csapatnál lévő légkör.

2017-től kezdve öt szezonon át erősítette a Mercedes csapatát Valtteri Bottas, aki ezen idő alatt összesen tíz győzelmet aratott, helyét azonban át kellet adnia a német márka fiatal tehetségének, George Russellnek. A finn pilóta végül az Alfa Romeóhoz távozott, mely az előző esztendőben a mezőny hátsó részében volt található, ám az idei évre rengeteget fejlődtek.

Az alakulat az egyik legnagyobb nyertese volt az új aerodinamikai szabályoknak, Bottas pedig szinte kivirágzott új csapatánál.

„Ez egy jó szezonkezdet volt. Boldog vagyok a jelenlegi helyemen olyan értelemben, hogy tényleg megpróbálhatok a legjobb verziója lenni önmagamnak, és úgy vezetni, ahogyan szeretnék. A csapatban uralkodó légkör nagyon motiváló, ahogy az emberek is. Az igyekezetük igazán inspiráló számomra is” – idézte Bottast a Motorsport.



A 32 esztendős versenyző szerint egyértelműen van még min javítaniuk a folytatásban, viszont úgy látja az elért eredményeikkel elégedettek lehetnek.

„Elég jól indult az idény, de nyilvánvalóan vannak még dolgok, amiknek jobbnak kell lenniük. Továbbra is dolgozunk a rajtokon, az autó stabilitásán nagy sebességnél, szóval még nem értük el a határainkat. Az én szintemen ez jó volt, de van még hová fejlődnünk, mindig lehet jobb” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: