DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Button: Hamilton talán arra gondol, a karrierjének vége

A 2009-es világbajnok úgy véli, egykori csapattársa már a visszavonuláson gondolkodik. Mentális sebeket ejt rajta az idei gyengélkedés és a remeklő fiatal csapattárs. De még tudna nyerni.

Szokatlan érzés lehet az idei szezon Lewis Hamilton számára. A hibridéra kezdete (2014) óta folyamatosan a világbajnoki címért harcolt és bár kétszer kis különbséggel elbukta, ahhoz végképp nincs hozzászokva, hogy a versenyek többségén még a dobogóért sincs harcban.

Jenson Button szerint simán lehetséges, hogy a brit ász úgy gondolja, pályafutásának érdemi része véget ért. Pedig még képes lenne nyerni. „Úgy vélem, óriási váltás az idei év Hamilton számára, hogy olyan autót vezet, amelyikkel nem lehet a győzelemért harcolni” – mondta el véleményét Button a The Chris Evans Showban.

Hamilton még tudna nyerni, ha versenyképesebb autót kap, de vajon már a visszavonuláson gondolkodik?


„2014 óta mindig a bajnoki címért csatázott, most pedig a gyengébb autóval együtt érkezett egy igazán versenyképes csapattárs is, George Russell. George jelenleg erősebb, mert tavaly hozzászokott egy ennél is gyengébb autóhoz a Williamsnél, ez pedig magabiztosságot ad számára, hogy keményebben merje nyomni.”

„Lewisnak még nincs meg a bizalma az autóban, ezért nem is tudja kihozni belőle a maximumot. Ennyi rosszul sikerült futam után ez már mentálisan biztos, hogy fáj neki. Ez a sport ugyanis közel sem csak fizikális, hanem mentális igénybevétel is. Lewis az egyik legjobb pilóta a világon, ha akar, újra versenyképes lesz. Ugyanakkor jó eséllyel arra gondol már egyre többször, hogy a karrierje véget ér és valahova távoznia kellene. Ki tudja?”

„De azt ki kell emelni, ha Lewis ismét eléggé erős autót kap, újra versenyeket fog nyerni” – tekintett előre Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: