DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Miért hagynám abba?

Bár azt nem tudja, hogy még nem 40 évesen is az F1-es mezőnyben lesz-e, de továbbra is élvezi a versenyzést a Mercedes pilótája – aki nem tett le róla, hogy újabb világbajnoki címet szerezzen.

Lewis Hamilton jelenlegi szerződése 2023 végéig szól a Mercedesszel: ennek lejártakor a brit pilóta közel fog járni a 39. életéve betöltéséhez, viszont ha el akarja érni a negyedik x-et, még legalább további két szezonra maradnia kell a Formula-1-ben. Sokak szerint azonban a hétszeres világbajnok a jelenlegi sikertelenséget látva távozhat a száguldó cirkuszból – amikor viszont arról kérdezték, hogy még 40 évesen is a mezőnyben lesz-e, a válaszából az érződött, hogy még egyáltalán nem gondolkodik a visszavonuláson:

hamilton-mercedes-monaco-2022



„Nehéz kérdés!” – nyilatkozta a Corrierre della Sera lapnak adott interjúban. „Vegyük például ezt a szezont. Valószínűleg nem nyerem meg idén a vb-címet, de ugyanúgy élvezem a versenyzést, mint amikor elkezdtem a karrierem. Miért hagynám abba? Talán egy napon már nem fogom elviselni az ezzel járó nyomást és kifáradok, de ez a nap még nem jött el.”

Bár Hamilton idén egyelőre új csapattársától, George Russelltől is elmarad, a brit nem adta fel a reményt, hogy megszerezheti valamikor a nyolcadik világbajnoki címét: „Természetesen hiszek benne. Tíz éve a mercedeses srácokkal versenyzem. Ismerem, hogy hogyan dolgoznak és milyen a kultúrájuk – nincsenek vádaskodások, együtt nyerünk és veszítünk. Mindenki rendkívül motivált, a lelküket kiadják azért, hogy visszajussunk a csúcsra.”

Amikor az idei esélyeket illetően arról kérdezték, hogy szerinte Max Verstappen vagy Charles Leclerc kerül-e ki győztesen a vb-harcból, így felelt Hamilton: „Szóval biztosra veszed, hogy a Mercedes már kudarcra van ítélve? Ne becsülj alá minket! A Ferrari erősebb az időmérőn, a Red Bull a futamokon. De ez versenyről versenyre változik, a Ferrari pedig megmutatta, hogy tudják, hogyan kell összerakni egy nagyszerű autót. És Charles nagyon erős.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: