DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

Bakuban DRS nélkül is sok előzés lehet

Az új szabályok szerint megépített versenyautókkal sokkal több helycsere történhet a hétvégén, legalábbis Mick Schumacher szerint. A németnek bizonyítania kell, mert idén eddig leszerepelt.

Tavaly még egészen jó képet alakíthatott ki magáról a nem túl acélos csapattárs, Nyikita Mazepin mellett. Általában a hétszeres világbajnok fia kerekedett felül, többnyire nem is éppen kis különbséggel. Idén ugyanakkor Kevin Magnussen mellett eltörpül, még pontot sem sikerült szereznie és hibát hibára halmoz.

Többször is állt már úgy, hogy pontot szerezhetett volna, de mindig jött egy egyéni hiba, ami miatt végül pont nélkül maradt. Az anyagi kár is jelentős, idén már két olyan balesete is volt Mick Schumachernek, ami után a teljes autót újjá kellett építeni. Ez pedig az idei költségvetési sapka mellett több, mint luxus.

Sokak szerint gyorsan el kell kezdenie pontokat gyűjtenie és egyenletesen jól teljesítenie, különben nemigen lesz maradása a Formula-1-ben. Norbert Haug, a Mercedes egykori főnöke úgy gondolja, ez meg is fog történni, Schumacher hamarosan elkezdi a pontgyűjtést.

Mick Schumachernek most már hoznia kellene a pontokat, mert idén eddig vészesen gyengén teljesít


De ez vajon már Azerbajdzsánban elkezdődhet? „Úgy képzelem el, hogy Bakuban az eddiginél is jóval több akciót és előzést fogunk majd látni. Tudjuk, hogy a DRS az idei évben nem jelent akkora előnyt, mint amit korábban megszoktunk, ugyanakkor az ellenfelet pedig az új autókkal sokkal könnyebb követni, mint tavaly” – ecseteli véleményét a Haas sajtóközleményében Mick Schumacher.

„Így a pálya utolsó részén sokkal közelebb lehetünk majd az előttünk levő autóhoz, talán nem is lesz szükség a DRS segítségére, hogy az egyes kanyarig sikeresen teljesítsünk egy előzési manővert. Izgatottan várom, hogy újra ezen a pályán mehessünk. Az év eddigi hétvégéit látva úgy gondolom, ismét remekül fog viselkedni az autónk, Bakuban is jók lehetünk” – tekintett előre Schumacher.

De vajon végre ez pontszerzéssel is párosul majd a fiatal német számára?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: