DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell Albon teljesítményét méltatta

A Mercedes brit versenyzője szerint williamses utódja, Alex Albon egészen kivételes munkát végzett a szezon eddigi részében a grove-i istálló versenyzőjeként, bizonyítva ezzel tehetségét.

Albon egyéves kihagyást követően tért vissza az F1 mezőnyébe, miután a 2020-as szezon végén a Red Bull úgy döntött, hogy Sergio Perezt ülteti a helyére. A cserét elsősorban a brit-thai pilóta gyenge szereplése indokolta, hiszen többnyire jelentősen elmaradt csapattársától, Max Verstappentől, mind az egykörös tempó, mind pedig a versenyteljesítmény tekintetében. 

Az idei évre Albon a Mercedeshez távozó George Russell helyét foglalhatta el a legendás istállónál, a lehetőséget pedig jó teljesítménnyel hálálta meg, hiszen Ausztráliában és Miamiban is pontot tudott szerezni a mezőny leggyengébb autójának tartott FW44-essel. Teljesítményét elődje és egyben jó barátja, a szintén remekül teljesítő Russell is elismerte.



„Kivételes munkát végzett eddig” – idézi a Mercedes újdonsült versenyzőjét a MotorsportWeek.com. „Nyilván nem titok, hogy kemény időszakon ment keresztül a Red Bullnál, ennek ellenére mindenki tisztában van vele, hogy mennyire tehetséges versenyző. Tudjátok, hogy néhányan együtt versenyeztünk fiatalabb korunkban. Alex néhány évvel idősebb volt nálunk, és emlékszem, hogy Nyck De Vriesszel harcolt akkoriban a KF1 kategóriában, és mindig ott volt az élen. Mindig is a legjobbak közé tartozott, szóval egyáltalán nem lep meg, hogy újra itt van, és örülök neki, hogy sikerült bebiztosítania a helyét” – folytatta Russell.

Albon jelenlegi és korábbi F2-es csapattársa, Nicholas Latifi eközben az Albon és Russell közötti hasonlóságokról beszélt: „Teljesen egyértelmű, hogy mindketten hihetetlenül gyors versenyzők. Nem voltak kétségeim afelől, hogy Alex azonnal felveszi a tempót, annak ellenére, hogy kihagyott egy évet. 2018-ban már versenyeztünk egy csapatban, ezért tisztában vagyok vele, hogy mennyire gyors versenyző. Úgy gondolom, sokban hasonlítanak egymásra, de nyilván vannak apróbb különbségek a vezetési stílusaikban, viszont szerintem nem szeretnék, hogy ezeket elmondjam. Nagyon örülök, hogy mindkettejükkel versenyezhettem egy csapatban” – zárta gondolatait a Williams kanadai versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: