DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Jordan: Hamilton már a Mercedesnél sem nagykutya

Az eddigi közvélekedés az volt, hogy a teljes F1 háza táján Lewis Hamilton az úr – de az állítás most már házon belül sem állja meg a helyét, véli az egykori csapatfőnök.

Monaco hétből a hatodik nagydíj volt 2022-ben, ahol George Russell Lewis Hamilton előtt végzett, és a fiatalabb brit majdnem kétszerannyi ponttal – 84-gyel 50 ellenében – rendelkezik, mint honfitársa. Egyesek szerint a hétszeres világbajnok kifejezett balszerencséje árnyalja a képet, Russell pedig egyszerűen gyorsabban ráérzett a W13-ra, mások szerint azonban éppen a generációváltás tanúi lehetünk. Utóbbi táborba tartozik Eddie Jordan is.



„A világon mindenki azt gondolja, mármint a Formula-1 kontextusában, hogy Lewis Hamilton a nagykutya. Ez a fő meglepetés, hogy már nem ő a nagykutya, még a csapatában sem, ahol Russell kitúrta a helyéről. Ezt érdekes látni, kíváncsi vagyok rá, Lewis hogyan fog ezen a helyzeten úrrá lenni” – mondta az egykori csapatfőnök a Channel 4 csatornának.

A Mercedes berkein belül azonban változatlanul bíznak Hamiltonban. Toto Wolff úgy gondolja, hamarosan változik a pilótapáros dinamikája: „Nem kell elfogadni alapvetőnek, hogy Russell mindig gyorsabb nála, úgy gondolom, hamarosan fordul a szerencséje Lewisnak és végre véget ér ez a folyamatos pechsorozata. Mindkét pilótánk nagyon hasonló tempóra képes az idei autóval” – fogalmazott a csapatvezető, kiemelve, hogy Hamilton Monacóban Ocon és Alonso mögé is beragadt, ez eredményezte, hogy most három hellyel az ötödik Russell mögött futott be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: