DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ralf bírálta, Vettel megvédte Mick Schumachert

A fiatalabb Schumacher a Monacói Nagydíj 24. körében elvesztette uralmát a Haas VF-22 felett, és az uszodai részen nagy sebességgel a pálya melletti Tecpro korlátnak ütközött. Az autó olyan erővel csapódott be, hogy kettétört, a korlát megrongálódott, ezért a versenyt piros zászlóval megszakították.

Szerencsére Mick nem sérült meg a versenytársakat is sokkoló balesetben, de a teljesítményével kapcsolatban kérdések merültek fel, mivel nagybátyja, Ralf Schumacher volt F1-es pilóta nyíltan kritizálta unokaöccsét:

„Mick hibája könyörtelenül büntetett, így ez egy felejthető hétvége volt számára” – írta Ralf a Sky Germany rovatában. „Egyértelműen az ő hibája volt, más pilóták minden probléma nélkül átmentek ezen a részen, de ő nem. Először azt hittem, hogy érintette a szalagkorlátot és úgy kapott lassú defektet, de nem ez volt a baleset oka. Ráment a vizes részre és ez könyörtelenül megbüntette, ahogy láttuk. Nemcsak a versenye ért véget, de az autó is súlyosan megsérült, aminek még következményei lesznek a csapat költségvetésére nézve.”

 



Ralf kritikájával szemben Sebastian Vettel honfitársa védelmére kelt, hisz Schumacher képességeiben, szerinte csak adni kell neki egy kis szünetet. Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy nem telt-e el sok idő a baleset után a verseny megszakításáig Vettel a következőket mondta:

„Nem tudom, lehetett volna-e korábban piros zászló, de ez volt a helyes döntés a korlát kijavítása miatt.” A kérdésre, hogy mennyire aggódott Schumacherért az eset láttán, Vettel elismeri, megkönnyebbülten hallotta, hogy a fiatalember jól van. Nagyon könnyű ilyen körülmények között hibázni” – magyarázta Vettel. „Szerintem nincs kétség afelől, hogy sokkal többre képes, mint amit pillanatnyilag mutat, de szerintem hagyni kell neki egy kis időt.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: