DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff szerint is meg kell újulnia Monacónak

A Mercedes csapatfőnöke egyetért abban, hogy változtatásokra van szükség Monacóban, amit szerinte Lewis Hamilton és Fernando Alonso hétvégi példája is alátámaszt.

Monaco szerződése a futamrendezésre idén járt le, és az elmúlt hetekben szárnyra kapott hírek szerint közel sem biztos a folytatás, hiszen az F1 vezetői jelentős változtatásokat követelnek a monacói szervezőktől, akik egyelőre ellenállnak ezeknek a követeléseknek. A módosítások szükségességét támogatók csoportjához tartozik a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is, aki szerint Hamilton hétvégi példája tökéletesen alátámasztja, hogy a pályának átalakításokra van szüksége. Hamilton a verseny nagy részét Alonso másodpercekkel lassabban haladó Alpine-ja mögött volt kénytelen tölteni, hiszen esélye sem volt megelőzni a spanyolt a szűk utcai aszfalton.

„Láthattuk, hogy a pályán elfoglalt pozíció mennyit számít, hiába volt öt másodperccel lassabb. Mintha F2-es autóval ment volna” – utalt Alonso és Hamilton esetére Wolff. „Gyönyörű a látvány és a helyszín, és mindig nagy öröm itt lenni, de meg kell vizsgáljuk a vonalvezetést, mert nem normális, hogy nem tudsz előzni, hiába vagy öt másodperccel gyorsabb a másiknál.”

 



A monacói vonalvezetés nagyon keveset változott a pálya kialakítása óta, csakúgy, mint a hercegséget megillető egyedi jogok, mint például a saját televíziós stáb vagy az alacsony jogdíj. Ezen jogok miatt a nagydíj jövője már közel sem olyan biztos, mint korábban. Wolff reméli, hogy sikerül megoldást találni a verseny megtartására, mert a feleknek kölcsönösen szükségük van egymásra, azonban elismerte, hogy a vonalvezetés megváltoztatása hiú ábránd lehet az F1 részéről.

„Ami a pályát illeti, nincs sok terük a módosításokra” – idézi Wolffot az Autosport. „Talán a kikötői sikánt lehetne kivenni, de akkor a Tabac túl gyorssá válna, szóval nem tudom…esetleg be lehetne tenni egy lassítót oda, de nem értek ehhez a részéhez” – fejezte be az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: