DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso még érzi a melbourne-i baleset utóhatásait

A kétszeres F1-es világbajnok Monacóban elismerte: nem véletlenül van bekötve a csuklója, néhány hónapba ugyanis beletelik még, mire teljesen rendbe jön a keze ausztráliai balesete után.

A hétvégi Formula-1-es Monacói Nagydíj versenye után kiszúrták, hogy Fernando Alonso mindkét csuklója be van kötve. Amikor rákérdeztek ennek okára az újságírók, az Alpine versenyzője elárulta: még mindig a közel két hónappal ezelőtti időmérős balesetének utóhatásait érzi az Ausztrál Nagydíjról.

alonso-monaco-f1-dppi



„Ez még mindig Ausztrália miatt van. A csontoknál, az ínszalagoknál, mindennél káosz van jelenleg” – idézi Alonsót a GrandPrix247.com szaklap. „Még két-három hónapra szükségem van, és nem lesz műtét, nem lehet tenni semmit, csak pihentetni. Sajnos minden második héten vezetnem kell, szóval otthon próbálom pihentetni, de ez beletelik két-három hónapba.”

Amikor viccesen felvetették a spanyolnak, hogy esetleg a gyógyulásáig átadhatná a volánt az Alpine tartalékjaként funkcionáló Oscar Piastrinak, így reagált a kétszeres világbajnok: „Igen, de szükségünk van a pontokra” – mondta Alonso, aki valóban az első tíz között ért célba vasárnap a hercegség utcáin.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: