DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Zhou ijesztő pillanatokat élt át Monacóban

Megmagyarázta furcsa rádióüzenetét Guanyu Zhou. Az Alfa Romeo kínai pilótája egy nagy balesetet úszott meg Monacóban a Yuki Tsunoda elleni csatája közben egy hatalmas mentésnek köszönhetően.

Miközben a futamgyőzelemért is óriási küzdelem folyt, a mezőny végén is zajlottak az események, Guanyu Zhou például elég nagy harcban volt Yuki Tsunodával, egy ízben pedig az előzésre is jó lehetősége adódott, ám csak kevés hiányzott ahhoz, hogy összeütközzenek.

Zhou az alagút utáni sikán előtt támadta meg a japán versenyzőt, ám megcsúszott alatta az Alfa Romeo, így egy óriási mentésre volt szüksége ahhoz, hogy elkerüljék a balesetet. A kínai pilóta ezek után azt mondta csapatának rádión, hogy egy új alsónadrágra lesz szüksége, most pedig magyarázatot adott a humorosnak tűnő üzenetére.



„Valószínűleg ez volt az egyik legszorosabb kör Yuki mögött, így az utolsó pillanatban tényleg belülről kellett felbukkannom. Sajnos megpróbált egy kicsit elém kerülni, így abban a pillanatban megpróbáltam kikerülni, és egy nedves foltra hajtottam rá. Ott már csak annyit tehettem, hogy az autót valahogyan a pályán tartom” – idézte Zhou szavait a Motorsport.

A hiba lehetővé tette Nicholas Latifi számára, hogy egy újabb pozíciót nyerjen, de az Alfa Romeo fiatal tehetsége úgy érezte, hogy ez nem igazán számított, mivel meg kellett próbálkoznia az előzéssel. „Nem volt túl király érzés a pilótafülkében, mivel elég ijesztő pillanat volt” – tette hozzá Zhou.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: