DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamiltonnál betelt a pohár a pattogással

Bár más módon, de Monacóban ismét rettenetesen pattogott a Mercedes 2022-es F1-es autója – a hétszeres világbajnok szerint ennek ellenére sem kell elhamarkodottan teljesen új gépet tervezni.

Lassan a szezon harmadánál járva kijelenthető, hogy a Mercedes 2022-es Formula-1-es autója nem úgy sikerült, mint azt a konstruktőri címvédő alakulatnál várták: az első hét futam jórészt küszködést hozott az elmúlt éveket jórészt uraló istálló számára. Mindenekelőtt a delfinezéssel szenvednek, amely a tempójukat is negatívan befolyásolta.

Felmerült, hogy a küszködés miatt a Mercedes kukázhatja a bahreini teszt óta használt „zéró oldaldobozos” koncepcióját, ám Toto Wolff csapatfőnök még nem akarja elengedni teljesen az idei versenygépet. Ugyanígy van ezzel Lewis Hamilton, aki szerint nem szabad meggondolatlanul új autó tervezésébe belecsapniuk:

hamilton-mercedes-monaco



„Nem igazán gondoltam erre. Úgy gondolom, előbb arra kell rájönnünk, mi a probléma az idei autóval, mielőtt egy új autót tervezünk. Ha csak szimplán belevágunk egy új versenygépbe, könnyedén elronthatjuk. Szóval szerintem a mostani autón kell úrrá lennünk, ami még nem sikerült teljesen, s akkor meglátjuk, milyen irányba menjünk tovább” – idézi Hamiltont a RaceFans.net szakoldal.

A hétszeres világbajnok azt azért hozzátette, hogy rengeteg olyan dolog van az idei autóval, amit a 2023-asban nem szeretne viszontlátni. Az egyik természetesen a már említett pattogás, amely a biztató Spanyol Nagydíj után Monacóban ismét felütötte a fejét – igaz, ezúttal ez főként a huplis aszfaltnak volt betudható. Mindenesetre a britnél kezd betelni a pohár a fizikailag is problémákat okozó jelenséggel:

„Itt volt eddig a legrosszabb a huplikkal. A fogaim, az állkapcsom folyamatosan ugrál. Elegem van már a rázkódásból” – nyilatkozta Hamilton, aki szerint az is közrejátszik abban, hogy a W13-as különösen érzékeny ezekre, hogy az ő autójuk túl merev.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: