DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Russell: Néha mi voltunk a leggyorsabbak

Lewis Hamilton nem találta frusztrálónak azt, hogy beragadt Fernando Alonso mögé, George Russell pedig az autó leszorítóerejét és időmérős tempóját hiányolta, a versennyel elégedett.

Monacóban is befért a top ötbe George Russell, a Mercedes britje remek tempót diktálva lett a középmezőny legjobbja - sőt helyenként úgy érezte, hogy ennél többre is képes lehetne az autó. Emiatt bizakodó a folytatásra nézve, de azt is látja, hogy milyen problémákat kell még leküzdeniük.

"Szerintem ez egy pozitív verseny volt számunkra, a kemény keverékű slickeken néha mi voltunk a leggyorsabbak a pályán, amit élveztem. Úgy gondolom, hogy több leszorítóerőt kell még találnunk és gyorsabbá kell válnunk az időmérőkön, nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy Alpine vagy egy McLaren megelőzzön minket. A futamon ahhoz megvan a tempónk, hogy felzárkózzunk, de ahhoz nincs, hogy harcolunk a Red Bullokkal és a Ferrarikkal" - mondta Russell a Formula.hu jelenlétében.

-00122018_1526



Russell csapattársa, Lewis Hamilton a nyolcadik helyen vonatozott be a célba, miután Fernando Alonso miatt jó fél percet veszített - a hétszeres világbajnok viszont szokatlanok beletörődötten vette tudomásul az eseményeket.

"Nyilván nem segített, hogy beszorultam mögéjük (Alonso és Lando Norris mögé), nem tudom, hogy mi lett volna enélkül. De őszintén szólva nem találtam ezt frusztrálónak. Ez az, amire számíthatunk itt Monacóban. Tudtam, amikor egyikük mögé kvalifikáltam, hogy ez lehet belőle" - mondta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: