DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norrist meglepte, hogy megelőzi a Mercedest

Sokkal jobban érzi magát egészségileg a McLaren brit pilótája az F1-es Monacói Nagydíjon, ahol a célja, hogy a szabadedzések után a hétvége további részében is a középmezőny élén szerepeljen.

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon mandulagyulladással küzdött Lando Norris – aki ennek ellenére pontokat szerzett a barcelonai forróságban –, és bár még mindig nem gyógyult meg teljesen, a monacói pénteki szabadedzések során már sokkal jobban érezte magát. Minderről így beszélt a két tréning után a McLaren versenyzője:

norris-monaco-day1-dppi



„Még mindig nem vagyok százszázalékos, de nem tudom leírni, mennyivel jobban érzem magam most, mint egy hete ilyenkor” – idézi szavait a RaceFans.net szakoldal. „Jól vagyok, 90 százalékban elmúlt, azt mondanám, csak kicsit még szenvedek a torkommal meg a köhögéssel. De a lázam és az ilyen fontos dolgok elmúltak, szóval sokkal jobb állapotban vagyok. Jobban tudom élvezni és tényleg a vezetésre tudok koncentrálni. Elég jó első napunk volt itt Monacóban, úgyhogy örülök.”

Ami azt az „elég jó” első napot illeti: Norris konkrétan az ötödik legjobb időt érte el a második szabadedzésen, azaz ő volt a középmezőny legjobbja a Ferrarik és a Red Bullok mögött, megelőzve még a Mercedeseket is. Ez utóbbi magát a britet is váratlanul érte, de persze azért óvatos a folytatást illetően:

„Úgy tűnik, a Mercedes rendkívül közel van, ahogy az AlphaTauri is. Kissé meglepett, hogy a Mercedes előtt vagyunk, arra számítottam, hogy ők lesznek előttünk. A terv az, hogy ez így is maradjon, s ha ez sikerül, azzal nagyon elégedett leszek” – fogalmazott Norris. A csapattárs Daniel Ricciardo már kevésbé jó pénteket zárt, ugyanis az FP2-n összetörte az MCL36-ost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: