DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly végre kezdi megtalálni a ritmust

A fiatal francia pilóta az elmúlt években feltűnően erőn felül teljesített az AlphaTaurival, idén azonban eddig elmarad még csapattársától is. Monacóban végre remekül megy, de aggódik is.

Pierre Gasly rendkívül örül annak, hogy a Monacói Nagydíj hétvégéjére nagyot lépett előre eddig kissé gyengélkedő istállója. A szabadedzéseken mindkét pilóta bekerült a legjobb tízbe, Pierre Gasly egyenesen a hetedik helyre repítette előre a Red Bull fiókcsapatát. Amiatt viszont aggódik, hogy többször is megsimogatta a falat, tehát már a határokat feszegeti.

„A teljesítményünkkel valóban rendkívül elégedett vagyok. Egyértelműen ott lehetünk a középmezőny elejében, úgyhogy pozitív dolog látni a versenyautó fejlődését. A kormány mögött nagyon keményen kell dolgoznunk, de Monacóban mindig erre számítson az ember” – mondta el véleményét Pierre Gasly egy sajtótájékoztatón, amin a Formula.hu munkatársa is részt vett.

Az autónak jobban fekszik Monaco, de nehéz lesz kisajtolni az utolsó századokat is


„Eddig ez a hétvége csupa pozitívum, több tiszta kört is sikerült összeraknom, versenyképesek vagyunk. Azt viszont nem mondanám, hogy a lehető legkényelmesebben érzem magam, mert többször is megérintettem a falat gyorsköreim során, mert feszegettem a határokat. Egyelőre elégedett vagyok a látottakkal, szombaton igyekszünk egy kicsit még tovább javulni.”

„Hogy mi miatt aggódom? Hogy az időmérő edzésen ezen a rettentően szűk pályán kell megtalálni a legtökéletesebb tempót az egyes kanyarokban ezzel az eddiginél jóval nehezebb autóval. Rövid pálya, rengeteg autó és gyors pilóta lesz egyszerre a pályán, akik mind a legtökéletesebb pozíciót igyekeznek majd megcsípni.”

„Emiatt biztos, hogy nehéz dolgozunk lesz, megvan a tempónk, hogy legalább a Q2-be könnyen bejussunk, nem szabad nagyot hibáznunk, illetve buta szituációkba keverednünk” – tekintett előre az egyszeres futamgyőztes francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: