DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Alonso: Bíztam az autómban

Nagyszerűen érezte magát a pályán Fernando Alonso, aki abban bízott, hogy elcsípheti az ötödik helyet a kvalifikáción. A spanyol végül a falban végezte szombat délután, aki elismerte hibáját.

A pénteki szenvedések ellenére szombatra javult az Alpine teljesítménye, így a francia alakulat mindkét pilótája bejutott az időmérő edzés utolsó szakaszába. Fernando Alonso az utolsó másodpercekben még megpróbált előrébb lépni, ám egy hibának köszönhetően megtörte az autóját, így kénytelen volt megelégednie a hetedik pozícióval.

„Azt hittem, hogy képes leszek megcsinálni azt a kanyart, de nem tudtam, szóval először is elnézést kérek a csapatomtól, mert ebben az évben mindig jön egy hiba. Ez sok pénzbe kerül, és nehéz elfogadni. Nem vagyok elégedett a kvalifikációmmal, reméljük, holnap már jobb munkát tudok végezni. Tegnap küzdöttünk az autóval, különösen az elejével és a pattogással, de ma már egy kicsit magabiztosabbnak éreztem. Képesek voltunk nyomni, minden alkalommal fejlődtünk, így remélhetőleg holnap egy jó versenyt tudunk futni. – mondta Alonso az időmérő edzést követő sajtótájékoztatón, ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.



„Minden rendben ment, két szettem volt a Q3-ban, ezért tényleg azt hittem, hogy az ötödik lehetek, mert elsőre is ott voltam, majd a második kísérletnél nem mehettem egy kört sem az ütközés miatt” – folytatta Alonso, akit a várható időjárásról is faggatták a sajtó munkatársai, mivel vasárnapra jó eséllyel az eső is megérkezhet. Bár a nedves pálya akár szerencsét is hozhatna számukra, a kétszeres világbajnok inkább a száraz versenyre szavazna.

„Nyilvánvalóan jön az eső, ami összekeveri a dolgokat, ezért sosem lehet tudni, de én inkább a száraznak örülnék, még akkor is, ha számotokra ez unalmas. Nekünk sokkal könnyebb úgy végigcsinálni a versenyt, ha esik az eső, akkor ez egy szerencsejáték lesz, de hátha szerencsések leszünk” – zárta gondolatait az Alpine versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: