DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg furcsállja Verstappen tempóhiányát

Max Verstappen eddigi teljesítménye Monacóban eléggé elmaradt a várakozásoktól, ez pedig Nico Rosbergnek is szemet szúrt. A német szerint szokatlan eredmény ez az ifjú világbajnoktól, noha csak az első két szabadedzésről van szó.

Mindkét szabadedzésen a Ferrari mögött zártak a Red Bullok, ami egyáltalán nem okozott nagy meglepetést, a világbajnoki éllovas Max Verstappen teljesítménye viszont annál inkább: az ifjú holland mindkétszer csapattársa, Sergio Perez mögött végzett. Christian Horner csapatfőnök szerint Verstappen egyedül az 1-es kanyarban veszít komolyabb időt.

Nico Rosberg szerint a fiatal red bullos még nem találta meg a megfelelő ritmust ezen a hétvégén. „Úgy tűnt, hogy még nem érezte jól magát az autóban, ami rendkívül szokatlan. Egy kicsit lemaradt. Meglátjuk, megtalálja-e a ritmust a harmadik szabadedzésen” – kommentálta a látottakat a német a Sky Sports F1-ben.

Rosbergtől azt is megkérdezték, valós ellenfele lehet-e Perez ebben a szezonban Verstappennek, feljavult formájának köszönhetően. A volt F1-es úgy véli, a mexikói sokat javult a tavalyi évhez képest, mondhatni felzárkózott holland csapattársa mellé. „Sergio idén sokkal közelebb van Maxhoz. A tavalyi öt tized helyett a különbség most átlagosan két tized.”



Mint mondta, szerinte a pénteki szabadedzéseken Perez kényelmesebben érezte magát a Red Bullban, könnyebben megtalálta a ritmust. És bár egyetért azzal, hogy a mexikói teljesítménye javult, továbbra is úgy véli, a tény, hogy legyőzte csapattársát a szabadedzéseken, inkább Verstappen tempóhiányának, mintsem Perez előrelépésének volt köszönhető. „Egyszerűen, Max ma nem volt a helyén. Majdnem fél másodpercre van a Ferrariktól. Szerintem nem autózott teljes erejéből” – tette hozzá a német.

Rosberg szerint a hétvége folyamán minden azon múlik majd, Verstappen megtalálja-e a saját tempóját, ami épp olyan fontos, mint bármely más hétvégén. „Minden a ritmusról fog szólni ezen a hétvégén. Ha sikerül a korábbi ritmusban visszatérnie, fontos előrelépést tehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: