DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nincs garancia a McLaren sikerére Monacóban

Bár lassú kanyarokban eddig egészen jól teljesített idén a wokingi csapat autója, és papíron Monaco is feküdhet nekik, nem bízzák el magukat a McLarennél. Erről a csapatfőnök, Andreas Seidl beszélt nemrégiben.

A tavalyi sikerek ellenére, nagyon küzdelmesen indult az idei év a McLaren istállója számára, ám Melbourne-ben úgy tűnt, megtalálták a megoldást a gondokra, Imolában pedig már egy dobogót is ünnepelhettek. Ennek ellenére azóta ismét beleszürkültek a mezőnybe, Andreas Seidl pedig óvatosan optimista a folytatást illetően.

Noha Monaco karakterisztikája elvileg kedvezhet az autójuknak, a csapatfőnök nem bízná el magát egyelőre.



„Monaco annyira különleges pálya, hogy mindig nehéz megjósolni, hogyan teljesítesz majd ott. Például tavaly is, amikor egy olyan autónk volt, amely a versenytársakhoz képest eléggé küzdött az alacsony sebességű kanyarokkal, akkor is képesek voltunk a kvalifikáción a legjobb négybe kerülésért harcolni, és még a versenyen is dobogóra állhattunk. Ez egy olyan különleges helyszín, hogy ezekkel a teljesen új autókkal együtt talán még nehezebb megjósolni, milyen lesz a verseny” – mondta Seidl a Motorsport számára.

A szakember szerint a pilótáik kvalitásaiban mindenképpen bízhatnak, mivel Lando Norris és Daniel Ricciardo is kedveli ezt a pályát, utóbbi ráadásul 2018-ban futamot nyert a hercegségben.

„Nyilvánvalóan sok minden jön a versenyzőktől is ezen a pályán, ahol Daniel a múltban remek eredményeket húzott be, és Lando is mindig erős volt ott. Azt hiszem, óvatosan optimistán mehetünk oda, de ugyanakkor péntek reggel mindannyian újra a nulláról indulunk, és csak várjuk, hogy mi lesz” – tette hozzá Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: