DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Idősebb Sainz a fiáról: „Csak idő kérdése”

A ralilegenda Carlos Sainz is elismeri, hogy a Ferrarinál szereplő fia nehéz időszakon megy keresztül jelenleg az F1-ben, de szerinte az ifjú spanyol képes rá, hogy összebarátkozzon az F1-75-össel.

Miközben Charles Leclerc rendre a győzelmekért harcol és Max Verstappen fő kihívójának számít a 2022-es Formula-1-es szezonban, a csapattárs Carlos Sainz idénye eddig inkább a hibákról szól. Legutóbb Barcelonában ugyancsak rontott a futam elején, aminek köszönhetően a dobogóra sem fért fel a Ferrarival.

A spanyol versenyző édesapja, a ralilegenda Carlos Sainz az F1 Nation podcast adásában beszélt fia eddigi produkciójáról a Spanyol Nagydíjat követően:

sainz-ferrari-barcelona-f1



„Természetesen nem ilyen hétvégéről álmodott. Pillanatnyilag olyan időszakon megy keresztül, amikor át kell gondolnia dolgokat és meg kell próbálnia lépésről lépésre haladni. Nem érzi magabiztosan magát az autóban, jönnek a hibák, érzi a nyomást, a szezon előtti felkészülés nem volt a legsimább. Úgy vélem, meg kell próbálnia hátradőlni és újra felépíteni az önbizalmát.”

Idősebb Sainz ugyanakkor azt is hozzátette, hogy biztos benne, hogy a fia meg fog barátkozni az F1-75-össel, amely maga a versenyző szerint is új kihívás elé állítja eddig idén:

„Az életben és az autósportban is jobb és rosszabb periódusokon megyünk keresztül, de egyik esetben sem kell siettetni a dolgokat. Csak keményen kell dolgoznod, nyugodtnak és koncentráltnak maradnod, próbálni mindig a következő lépésre gondolni. Tudom, hogy nagyon is képes erre, szóval csak idő kérdésre, hogy megérti az autót és alkalmazkodik hozzá.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: