DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Érthető volt Perez csalódottsága

Elfogadható, hogy Sergio Perez csalódott volt a Barcelonában elért második helyével Jacques Villeneuve szerint. Az 1997-es világbajnok úgy érzi, nincs gond a reakcióval, de a csapat jó döntést hozott.

Egy darabig úgy tűnt, Sergio Perez akár meg is nyerheti a Spanyol Nagydíjat, miután csapattársa korábban kisodródott a pályáról ezzel jelentős időt veszítve, Charles Leclerc pedig motorhiba miatt kiesett a versenyből. A Red Bull versenyzője így sokáig jó helyzetben volt, ám Max Verstappen taktikája kifizetődőbb lett, a hollandot pedig elsőként intette le a kockás zászló.

Bár Perez a futam után azt nyilatkozta, örül a csapata sikerének, láthatóan csalódott volt, ami teljesen rendben van Jacques Villeneuve szerint.

„Nagyon csalódott volt, de a Red Bull taktikája helyesnek bizonyult. Kevés értelme lett volna annak, ha hagyják őket harcolni és elkopnak a gumik. Verstappen előrébb van a csapaton belüli rangsorban, miután vezeti a bajnokságot, ráadásul ő a címvédő. Ez egy egyszerű döntés volt” – mondta Villeneuve a formule1.nl oldalnak.



A kanadai pilóta úgy látja, Verstappen dühe is teljesen érthető volt a futam során. A címvédő sokáig szenvedett a DRS problémáival, amiért eléggé idegessé vált.

„Max Verstappen mindig közös problémákról beszél, amikor a Red Bull gondjairól van szó. Mások mindig azt mondják, hogy ez a ti gondotok. A dühös kirohanásai olyasmik voltak, melyek a csata hevében történnek. Rosszabbnak hangzottak, mind amilyenek valójában voltak. Mindenki tudja, hogy a maximumot nyújtja, és ugyanezt követeli a csapattól is” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: