DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez: Ez egy nagyszerű eredmény a csapatnak

Először állhatott dobogóra Barcelonában Sergio Perez, aki nem volt teljesen elégedett az eredménnyel. A mexikói pilóta akár nyerhetett is volna, végül Verstappen taktikája bizonyult jobbnak.

Bár a futam első szakaszában úgy tűnt a Red Bullnak a dobogós pozíciókért is nagy harcot kell vívnia, a leintéskor egy kettős sikernek örülhettek az osztrák istállónál. Max Verstappen a korábbi hibája ellenére zsinórban harmadik futamgyőzelmét aratta, Sergio Perez pedig életében először állhatott fel a barcelonai pódiumra.

A mexikói versenyző elég sokáig vezette a Spanyol Nagydíjat, így a győzelemhez is elég közel került, de a csapattársa stratégiája eredményesebbnek bizonyult, így kénytelen volt beérnie a második pozícióval.



„Most vagyok először dobogón Spanyolországban, ennek pedig nagyon örülök. Közel volt ugyan a győzelem, de ez egy nagyszerű eredmény a csapatnak, aminek örülök” – mondta Perez kevéssel a leintés után.

A 32 esztendős pilóta elárulta, hogy kissé frusztrált volt, amikor a csapat arra kérte, ne előzze meg George Russellt, mivel szerette volna a lehető legnagyobb előnyt kiépíteni.

„Max és én akkor más taktikán voltunk, és miután megelőztem, úgy gondoltam, hogy képes vagyok elmenni George mellett, de azt mondták nem veszíthetek értékes másodperceket a stratégiámban. Mindenesetre a csapatnak ez egy nagyszerű siker” – tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: