DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: F2-es tempót mentünk a futamon

A Formula-2-re emlékeztette Sebastian Vettelt a vasárnapi Spanyol Nagydíj. A német versenyző szerint mindenki küzdött a gumikkal, így viszont a tempóból is sokat veszítettek.

Bár az átalakított autótól sokat vártak az Aston Martin csapatánál, végül nem sikerült pontot szereznie Sebastian Vettelnek és Lance Strollnak. A német a 11. helyen zárt, míg kanadai csapattársát a 15. helyen intették le vasárnap.

Vettel úgy gondolja a verseny tempója leginkább az F2-ben látottakhoz hasonlított, mivel futam alatt uralkodó hőségben az abroncsok is hamar elkoptak Barcelonában.



„Forró volt az autóban, a 11. hellyel pedig nem hoztunk el pontokat, ami a célunk volt. Azt hiszem, mindenki számára rossz volt, mivel a meleg miatt csúszóssá váltak a gumik, és olyan lassúak voltunk. Formula 2-es kvalifikációs tempót mentünk a versenyen, de a többségnél jobban kezeltük a gumikat. Mindenkinél elkezdtek szétesni, és sok versenyző korán kiállt a bokszba, ezért kipróbáltunk valami mást azzal, hogy a kétkiállásos stratégiát választottuk. Egy kicsit túl sok tempó hiányzott ahhoz, hogy támadhassunk a pontszerzésért, de megpróbáltuk, és tisztességes versenyünk volt” – idézte Vettelt a PlanetF1.

A négyszeres világbajnok szerint várható volt, hogy az új fejlesztésektől nem lépnek előre azonnal, de elmondása szerint érezhető a javulás.

„Tudtuk, hogy az új csomag nem lesz egyből hatalmas lépés, de úgy gondoljuk, ez egy jobb irány a jövőre nézve. Haladunk előre, és ez számít igazán” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: