DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: A túlélésre játszottunk

Rendkívül büszke a Mercedes ifjú britje arra, hogy a harmadik helyen sikerült meglátnia a kockás zászlót. Verstappennel is élvezetes csatát vívott, amíg lehetett.

Még az élen is állt egy rövid ideig George Russell, aki a remek rajtot egy remek versennyel koronázta meg. Miután a startnál megelőzte a rosszul induló Carlos Sainzot, magabiztosan haladt a harmadik helyen, Sergio Perezzel a nyomában. Max Verstappen kavicságyas túrája után azonban a holland elé került, és hosszú körökön keresztül előtte is maradt. Csatájuk a verseny nagy részén átívelt, legfőképpen a holland DRS-hibája miatt, ám végül a taktika a címvédőnek kedvezett.



Russell így sem szomorkodik, idei második dobogós helyezését széles mosollyal fogadta. Azt azonban nem akarta kijelenteni, hogy a Mercedes visszatért a játékba. „Szeretném, ha ezt mondhatnám, de ez ma nagyon kemény volt. Mindent beleadtam, hogy magam mögött tartsam Maxot, ő viszont kiváló munkát végzett. Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt állhatok. A srácok Brackley-ben nagyon keményen dolgoztak, óriási köszönet nekik!” – hangzottak a dobogós első szavai az autóból kiszállva.

Bár megint ott lebegett felettük Damoklész kardja a túlmelegedés miatt, összességében nem volt túl sok oka aggodalomra, így jó emlékekkel távozik Barcelonából. „Minden erőmmel megpróbáltam tartani Maxot. Azok nagyon élvezetes köreim voltak. A verseny vége már nagyon nehéz volt, akkor már csak a túlélésre játszottunk, főleg annak fényében, hogy mennyi volt a különbség. Összességében elégedett vagyok a harmadik helyemmel sok pontot jelent ez nekünk” – foglalta össze érzéseit Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: