DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem tökéletes a Ferrari, főleg hosszabb távon

Charles Leclerc kiemelte, hogy egy körön jó az autó, a versenytávon azonban nem az igazi - a lágy keverék még hagyján, de a közepeseken nem érezte jónak. Carlos Sainz sem tökéletesen elégedett.

A Red Bull és a Mercedes is elégedett volt a pénteki szabadedzéseken futott versenyszimulációival, dr. Helmut Marko egyenesen azt mondta, hogy ők a legjobbak, a Mercedes a második, a Ferrari pedig csak a harmadik azok alapján - ebben pedig Toto Wolff is egyetértett, aki szintén azt látta az adatokból, hogy ők állnak a második helyen Max Verstappen mögött. A Ferrari ugyan egy körön a leggyorsabb volt mindkét gyakorlás során, de vasárnap ez így kevés lehet.

sany



"Az időmérős szimulációnk nem nézett ki rosszul, de van dolgunk, főleg a versenytempónkkal és a gumikezelésünkkel. A hosszú etap a lágy gumin valamivel jobbnak érződött, mint a közepeseken. Meg kell néznünk az adatokat és azokból kitalálni, hogy hogyan tudunk fejlődni - a körülmények nagyon mások, mint amikor utoljára itt voltunk" - értékelte a Scuderia részéről az eseményeket a mindkét edzésen első időt produkáló Charles Leclerc.

"Az első szabadedzés még pozitív volt, a második már kicsit trükkösebb" - tette hozzá a monacói csapattársa, Carlos Sainz. "A változtatások után kicsit küszködtünk az autó egyensúlyával és a gumikkal. Át kell néznünk ezeket és megtalálnunk a korrekt módosításokat, de nagyon sok adatunk van és biztos vagyok benne, hogy találunk egy kényelmes beállítást. Úgy fest, hogy nagyon gyorsan fogynak az abroncsok a meleg miatt, ez lesz a futam kulcskérdése, ezt is figyelnünk kell."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: