DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso szerint esélytelen volt az Alpine

Nem látott reális esélyt arra Fernando Alonso, hogy bekerülhetnek a kvalifikáció utolsó szakaszába. A spanyol pilóta hazai pályán csak a 17.helyet tudta megszerezni, így nehéz dolga lesz vasárnap.

Bár a szabadedzéseken kifejezetten gyorsnak tűntek az Alpine pilótái, végül nem alakult túl jól számukra a Spanyol Nagydíj időmérő edzése. Esteban Ocon a 12., Fernando Alonso pedig a 17. helyen zárt szombaton, vagyis a kétszeres világbajnok még csak az első szakaszból sem tudott tovább lépni.

Ugyan a tempójával vélhetőleg nem lett volna gond, a spanyol versenyző végül forgalomba került, ami megakadályozta abban, hogy javítani tudjon, de Alonso szerint a folytatásban sem lett volna sok esélyük a Q3-ra.



„Csak egy tized volt azt hiszem, de még ha tovább is mentünk volna a Q1-ből, szerintem a Q2 lett volna a maximum. Úgy tűnik, hogy veszítettünk a tempóból a tegnapi naphoz képest. Szerintem a 12-13. hely volt ma a valós pozíció” – mondta Alonso az F1 kamerái előtt.

A rutinos versenyzőnek rengetegen szorítanak majd a futamon, hiszen hazai közönség előtt versenyezhet, de a balul sikerült kvalifikáció után nem sok jót remél a folytatásban.

„Szerintem nagyon nehéz dolgunk lesz, de már semmit sem tehetünk, csalódottak vagyunk. A holnapi napra kell gondolnunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: