DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull-előny a versenytempó terén?

Max Verstappen szerint egy körön még dolgozniuk kell, de a hosszú etapjuk rendben van - dr. Helmut Marko szerint ott még a Mercedes is előzi a Ferrarit, de mindenképpen ők vannak az élen.

Ugyan egy körön nem volt a leggyorsabb pénteken a Red Bull, de a csapatnál így is nagyon elégedettek a teljesítménnyel, mégpedig a gumikezelés és a versenyszimuláció miatt. Max Verstappen csak az ötödik időt produkálta a második szabadedzésen és mindkét gyakorláson megelőzte őt mindkét Ferrari, de a hosszabb etapon nagyon jól működött az autó - igaz, a holland maradéktalanul azért nem volt elégedett.

"A hosszú etap valóban jól nézett ki, annak örülök, de meg kell találnunk a középutat, mert egy körön vam még dolgunk. A gumiknak nehéz feladatuk van és az egyensúllyal még nem vagyunk teljesen elégedettek. Legalább az időjárás konstans, így folytathatjuk a munkát" - mondta a Sky Sportsnak Verstappen, aki közbe is vágott egy kérdésnél, amikor azt fejtegett az újságíró, hogy lassabbak voltak a Mercedesnél és ismét elmondta, hogy az időke ő is látja és ahogy már említette, egy körön van még feladatuk.

-00122015_411



Christian Horner már valamivel pozitívabb hangot ütött meg. "Apróságokat még össze kell raknunk, a beállításokkal és a gumikezeléssel is el kell találni a tökéletes tartományt. A bal első gumi kap igazán nagy terhelést ezen a bonyolult pályán. Szoros az élmezőny, minden azon múlik majd, hogy ki tud mindent összerakni szombaton, az időmérőn igazán jól. Ami a Mercedest illeti, egész évben mondom, hogy ez csak idő kérdése. Úgy fest, hogy kezdik megoldani a problémáikat, erős napjuk volt" - tért ki a riválisra.

Dr. Helmut Marko pedig szokás szerint nem kertelt: "A hosszú etapjaink kielégítőek, mindkét autónk jól működött a közepes és a kemény keverékű gumin is a kopás szempontjából. A helyzet ezen a téren az, hogy mi vagyunk elöl, utánunk jön a Mercedes és utánuk a Ferrari. Ami az időmérős tempót illeti, igazából a második szektorban, sőt két kanyarban veszítünk el minden időt Charles Leclerc-rel szemben, azt meg lehet oldani."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: