DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Bizonyíték van az adatletöltésre

Az FIA nem talált semmi szabályszegést az Aston Martin gyanús autójával kapcsolatban, dr. Helmut Marko szerint viszont az a baj, hogy több emberük is az Astonnál dolgozik már - bizonyítékaik vannak.

Egyre érdekesebbé válik az Aston Martin másolós ügye: a csapat egy, a Red Bulléra nagyon hasonlító autóval jelent meg Barcelonában, amelyet az FIA-nak is feltűnt és a szövetség vizsgálat alá is vonta a versenygépet. Ez alapján viszont arra jutott, hogy a szabály erre vonatkozó pontjainak megfelel az Aston, szabályosnak minősítette a megoldást - most viszont dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója belevitt még egy kanyart a történetbe.

marko_2



"Muszáj tisztázni, hogy ez a hihetelen másolás hogyan jöhetett létre. Másolni nem tilos, de számításba kell venni, hogy hét emberünk igazolt át hozzájuk, köztük az aerodinamikai vezetőnk, Dan Fallows, méghozzá aránytalanul nagy fizetéssel" - mondta a Sky Sportsnak a témával kapcsolatban Marko.

"Vannak további tények, amelyeket most megnézünk, méghozzá részletesen. Nemcsak Dan Fallowsról van szó, bizonyítékunk van arra, hogy az adatok letöltésre kerültek. Vajon lehetséges dokumentumok nélkül másolni és egy, a miénkhez ennyire részletesen hasonlító autóval előállni?" - tette fel a kérdést.

A Red Bull hivatalos közleményben is reagált a fejleményekre, amelyben csak annyit tettek hozzá az ügyhöz, hogy ha az ő szellemi tulajdonuk került az Astonhoz, az a szabály nagyon súlyos megsértése lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: