DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így magyarázza rádiós kifakadásait Hamilton

Nem a Mercedes stratégiájával van baja: a hétszeres világbajnok szerint a verseny hevében egyszerűen máshogy reagál az ember, mint nyugalmi helyzetben.

Több alkalommal is kritikus volt a Mercedesszel szemben a nyilvános rádiócsatornán Lewis Hamilton: a csapat hétszeres világbajnoka a stratégiát kérdőjelezte meg nem egy alkalommal, köztük Miamiban, mikor arról beszélt, nem túl rendesek vele a boksztaktikával. A legutóbbi futamon arra is hevesen reagált, hogy a csapat rábízta a döntést a biztonsági autó alatti cseréről. A Spanyol Nagydíj sajtótájékoztatóján ezekről a rádiós kifakadásokról kérdezték.



„Először is, továbbra is keményen dolgozunk. Semmiféle problémám nincs a stratégiával. Minden hétvégén tanulunk. Nagyszerű megbeszéléseket folytattunk előtte és utána is, de kicsit balszerencsések voltunk” – hangsúlyozta Hamilton a Formula.hu részvételével zajló sajtótájékoztatón, hogy a Mercedes továbbra is összetart.

„Nem titok, hogy akik a közvetítésben néznek minket, nekik nehéz megérteni, milyen az autóban lenni. Az érzések magasabbra szöknek, mint bármikor, a szívverésünk nagyon gyors. Talán egy nő megérti, talán, milyen nehéz helyzetekben választ adni” – folytatta Hamilton, akinek a szóban forgó kérdést egy újságírónő tette fel. „Sosem ugyanaz, mint mikor nyugodtak és higgadtak vagyunk. Ha átlagos beszélgetést kell folytatni úgy, hogy gyorsan ver a szívünk, akkor nem mindig a legjobb válaszok jönnek elő. Ez egyszerűen csak azt mutatja, hogy mennyi szenvedély van jelen, milyen akarás, hogy jól teljesítsünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: