DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Bizonytani szeretnénk a hétvégén

Bízik az új fejlesztésekben Valtteri Bottas, aki úgy érzi jelentősen javult az Alfa Romeo teljesítménye a szezon eleje óta. A finn versenyző azokat a területeket is megnevezte, ahol fejlődniük kell.

Eddig 30 pontot sikerült szereznie Valtteri Botasnak, aki a korábbi gondok ellenére a legutóbbi versenyhétvégén is a pontszerzők között zárt, így abszolút bizakodik a folytatást illetően. A 32 esztendős pilóta szerint az új fejlesztések sokat hozhatnak a konyhára, ugyanakkor elismerte, kevesebb adattal rendelkeznek a pályáról, mint a többiek, mivel a téli tesztek során nem sikerült annyi kört megtenniük, amennyit eredetileg terveztek.



 

„Szerettem volna, ha több kört tehetek meg az első teszten, de azért volt elegendő. Azt hiszem, szereztünk néhány adatot onnan, és egyébként is úgy érzem, hogy az autók már most egészen mások, mint az első teszten, legalábbis a mi csapatunknál biztosan. Nincsenek nagy aggodalmak, szerintem ezen a hétvégén a legfontosabb, hogy bebizonyítsuk, a fejlesztéseink jól működnek, és onnan indulhatunk tovább” – mondta Bottas a Spanyol Nagydíj pénteki délelőtti sajtóeseményén, ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.

A finn versenyző két problémát is kiemelt, amin dolgozniuk kell a jövőben, azt pedig reméli, hogy egy sikeres hétvégét zárnak majd.

„Még mindig jobb stabilitásra van szükségünk a nagy sebességű kanyarokban, ehhez pedig jó teszt lesz a hármas és a kilences kanyar. A megbízhatóságunk sem olyan, mint amilyennek lennie kellene, szóval remélhetőleg egy szép és tiszta hétvégénk lesz mindenféle probléma nélkül” – tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: