DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull már bűncselekményről beszél

Christian Horner arra tett utalást, hogy az Astonhoz távozó embereik lehetnek a felelősek az érzékeny információk kikerüléséért, bűncselekményt emlegetett - belső vizsgálatot indítanak.

Ahogy arról a nap közben már beszámoltunk, előbb az FIA vizsgálta meg, hogy az Aston Martin hogyan készíthetett ennyire hasonló autót a Red Bullhoz, majd maguk az energiaitalosok is belemerültek a kérdésbe: dr. Helmut Marko egyenesen arról beszélt, hogy bizonyítékok van az adatok letöltésére és úgy vélik, hogy a tőlük az Astonhoz távozó emberek, köztük Dan Fallows aerodinamikai vezető neve és érintettsége is felmerülhet.

A pénteki nap végén Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Sportsnak beszélt arról, hogy valóban komolyan kezelik az ügyet és belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

horr



"Már a hét elején felhívta a figyelmünket erre az FIA, a szövetség azt mondta, hogy az új Aston Martin nagyon hasonlít a ti autótokra és kérik a listát azokról az emberekről, akik a tél során és az idei szezon elején átigazoltak oda - ez nem véletlen. Egy ilyen kérdés nyilván megkongatja a vészharangot" - mondta Horner.

"Persze ilyet látunk a paddockban, egy meghatározott idő elteltével a szakemberek átmehetnek más csapatokhoz, a tudásuk az övék, ez így van rendben. Ami viszont nem fair és nem is fogadjuk el, az az, ha a szellemi tulajdonunk is náluk kötött ki" - tette hozzá. Horner szerint egyébként az ő autójuk is csak nagyjából egy hónapja néz ki úgy, ahogy most, nem hiszi, hogy fényképek alapján le lehetett másolni, a munkának jóval korábban kellett kezdődnie.

"Azt nem fogom felfedni, hogy egyes személyekkel hol is tartunk, de ez így bűncselekmény lehet. Mi ebbe a dologba milliókat fektettünk be, nem szeretnénk más csapatoknál meglátni, különben ennyiből árulhatnánk is az aerodinamikát" - mondta Horner, aki azt is megerősítette, hogy belső vizsgálatot indítanak az ügyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: