DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

New York szívesen látná az F1-et

Egy újabb amerikai helyszín lenne részese a Formula-1 versenynaptárának. Erről a Liberty Media főnöke beszélt nemrégiben. Greg Maffei elárulta, New York polgármestere felajánlotta segítségét egy jövőbeli versenyhez.

Bár a Formula 1 sokáig küzdött azzal, hogy megvesse lábát az Egyesült Államokban, jelenleg óriási népszerűségnek örvend a világbajnoki sorozat, és mivel jövőre Las Vegas is futamot rendez, így már három amerikai verseny szerepel majd a naptárban. Ez a szám viszont a jövőben könnyen négyre is nőhet, legalábbis a Liberty Media vezérigazgatója, Greg Maffei szavai alapján.

A szakember csütörtökön egy pénzügyi rendezvényen beszélt arról, hogy New York polgármestere, Eric Adams is megkereste ebben az ügyben, ám az általuk helyszínként javasolt Randalls és Wards Island nem tűnt megfelelőnek.



„Eric Adamsék megkerestek, de szerintem ez nagyon nehéz. Az ő javaslatuk, a Randalls Island valószínűleg nem a legtökéletesebb számunkra. Tudják, 15-20 évvel ezelőtt rengeteg időt és pénzt költöttek itt, többek között Leo Hindery is, az egyik elődöm, aki megpróbált egyet létrehozni Hobokenben. Azt hiszem, a valóság az, hogy az utcai versenyek egy olyan helyen, mint New York, nagyon-nagyon nehezek. Las Vegas egyike azon kevés helszínnek az Egyesült Államokban, ahol valószínűleg lehet utcai versenyt rendezni, ott más a mentalitás. New York egy csodálatos helyszín, de nehéz elképzelni, hogy a Central Parkot bezárják miattunk” – idézte Maffeit a Motorsport.

A Liberty főnöke beszélt az idén bemutatkozó Miamiról is, a versenyhétvégét pedig összességében sikeresnek vélte.

„Úgy gondolom, hogy a Miami Dolphins, és az ottani partnereink összességében nagyszerű munkát végeztek. Szerintem nagyon is tisztában vannak a felmerült problémákkal vagy kérdésekkel, de ezek igenis megoldhatók. A televíziós élmény, az izgalom, az általános hangvétel Miamiban rendkívül pozitív volt. Úgy értem, őrülten jó. Nem hiszem, hogy ez el fog múlni. Szerintem az első év problémáin túl kell lépni, és ez egy nagyszerű esemény lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: