DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Magnussen: A dobogó egy reális cél

Nem tartja lehetetlennek Kevin Magnussen, hogy idén dobogóra álljon a Haas színeiben. A dán versenyző szerint önerőből ezt nem fogják elérni, de a dolgok akár kedvezően is alakulhatnak számukra.

Egy év szünet után tért vissza a mezőnybe Kevin Magnussen, aki eddig nagyszerű formában van, és már többször is értékes pontokat szerzett a csapata számára. A Haas egyértelműen előrelépett, és maga mögött hagyta korábbi szenvedéseit, rutinos pilótájuk pedig úgy érzi akár a pódiumot is megcélozhatják az idei év során.

„Ez mindenképpen egy álom. Elég sokat gondolok rá. Harcban vagyunk azért, hogy a három nagy után mi legyünk a legjobb csapat, és ha az vagy, akkor a hetedik autóban ülsz, ha minden normális, szóval a dobogóhoz nem kell, hogy sok autónak problémája legyen. Néha úgy tűnt, a szezon elején, hogy a Mercedes nincs annyira messze előttünk, szóval nem sok szerencse kellene hozzá” – mondta Magnussen a Beyond The Grid podcastben.



 

A 29 esztendős versenyző szerint a tavalyi szezonból kiindulva megéri nagyot álmodni, hiszen az előző évben is több olyan csapat dobogón volt, akiknek önerőből erre nem lett volna sanszuk.

„Nem hiszem, hogy a puszta tempóból dobogóra állhatunk, de tavaly sok olyan csapatot láttunk a dobogóra kerülni, akik nem voltak rendszeres dobogósok. Szerintem ez egy reális lehetőség, és nem teljesen irreális erről álmodozni. Nem gondolnám hogy lehet rá számítani, mert nem vagyunk elég gyorsak, de én teszek rá, és erről álmodom!” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: