DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Porsche vezetőjével tárgyalt az FIA elnöke

Bár a szándékot már megerősítették, hivatalos bejelentés továbbra is érkezett az Audi vagy a Porsche F1-es szerepvállalásáról. Utóbbi főnökével egyeztetett nemrégiben Mohammed ben Sulayem.

A Volkswagen csoport valóban komoly gondolja, hogy valamilyen módon beszáll az F1-be, de továbbra sem tudni erről a konkrétumokat. Néhány hete Herbert Diess, a konszern vezérigazgatója azt már elárulta, hogy a cég komolyan számol a sportággal, valamint nagyon szeretnének a jövőben egy német pilótával dolgozni, de a Német Nagydíj visszatérését is fontos célkitűzésként nevezték meg.

A hírek alapján az Audi és a Porsche márkáival léphetnek majd porondra, a legtöbben pedig azt pletykálják, hogy előbbi akár egy gyári csapattal is megérkezhet, utóbbi pedig a Red Bull partnere lehet, de egyelőre még minden homályos.



Az ügyben új fejlemény, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Mohammed ben Sulayem a tegnapi napon tárgyalást folytatott Oliver Bluméval, aki jelenleg a Porsche ügyvezető igazgatójaként tevékenykedik. A szövetsége elnöke erről a saját Twitter-oldalán posztolt egy fotót, melyhez némi magyarázatot is adott.

„A Porsche ügyvezető igazgatójával, Oliver Bluméval Stuttgartban ma az ikonikus cég jelenlegi és jövőbeli motorsport melletti elkötelezettségéről beszélgettünk” – állt a bejegyzésben.

Bár a Volkswagen részéről hivatalosan még nem született döntés az F1-es részvételt illetően, minden jel arra utal, hogy a 2026-tól érkező új motorszabályok véglegesítésével felgyorsulhat ez a folyamat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: