DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Szafnauer: Az Astonnál két pápa volt, így én léptem

Otmar Szafnauer, az Alpine istállójának csapatfőnöke tizenkét esztendőt követően intett búcsút idén januárban az Aston Martinnak. A szakember szerint a két dudás és az egy csárda esete miatt.

2009-ben került a Force India istállójához Otmar Szafnauer, azóta pedig megélte, hogy a csapat csődeljárás alá kerül, később pedig az istálló Aston Martinná válásakor is ő ült a csapatvezetői székben, idén januárban azonban távozott Lawrence Stroll gárdájától.

Bár az Aston Martin szerette volna, ha marad, ő úgy érezte, ideje felállni és az Alpine-nál kapott munkalehetőséget: „A katolikus egyháznál is csak egy pápa lehet, mert ha kettő van, az nem vezet jóra, így jobbnak láttam, ha távozok és ráhagyom az Aston Martint az egyetlen pápára” – hozta fel a két dudás nem fér meg egy csárdában tipikus esetét Szafnauer a gp247.com-nak.



„Mindig azt kérdezgetik tőlem, hogy ki lehet ez a pápa. Nem Lawrence az. Mindenhol van egy főnök, nincs ez másképp itt az Alpine-nál sem, viszont amikor Martin Whitmarsh odakerült, ő lett az a pápa, akiről beszélek. Az, hogy ketten legyünk ugyanabban a székben és próbáljuk ugyanazt a munkát csinálni, nem igazán működött.”

Ezt követően a szakember arról is nyilatkozott, hogy volt munkaadója lassan kifut az időből, hiszen Strollék öt éven belül nyerni szerettek volna, erre pedig már vajmi kevés esélyük van, lévén ez a negyedik szezonjuk azóta és az Astonnak most sem megy túl jól a szekér, ezzel szemben az Alpine-nál épp az építkezés folyamata zajlik, ahol minden hozzávaló adott, hogy valami jó süljön ki a projektből.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: