DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Aston Martin B autóval készül Barcelonára

Az Aston Martin egy új specifikációjú autóval érkezik majd Barcelonába, amit szó szerint is kell érteni: eggyel! A hírek szerint Lance Stroll kapja majd meg az új technikát Spanyolországban.

Már a tavalyi szezonban sem volt a legacélosabb csapat az Aston Martin, inkább csak visszafelé lépkedtek a névváltást követően, idén pedig a szabályváltozásokkal is csúnyán mellényúltak, és eddig még tavalyi önmagukat is bőven alulmúlták.

Az első két versenyen koronavírus-fertőzés miatt nem vett részt világbajnok pilótájuk, Sebastian Vettel, azóta azonban megszerezte első idei pontjait az istálló, azonban így is csak a Williamst előzik meg a maguk hat konstruktőri egységével.



Az Auto Motor und Sport újságírója tudta meg, hogy Lawrence Strollék máris hoznak egy komoly fejlesztési csomagot, ami konkrétan egy félig új autót jelent, átalakított karosszériával: „Az Aston Martin egy fél új autót fog hozni Barcelonába, a különbségek felfedezéséhez pedig nem lesz szükségünk nagyítóra” – fedte fel Michael Schmidt.

A beszámoló szerint sokkal keskenyebb lesz az autó hátulja a jelenleginél és a Ferrariéhoz hasonló megoldásokat fognak alkalmazni több helyen is. Nem meglepő egyébként, hogy a többiek megoldásait próbálja másolni a csapat, hiszen 2020-ban komoly port kavart, hogy tulajdonképpen az előző évi Mercedes másával álltak rajthoz, akkor pedig meg is szerezte eddigi egyetlen futamgyőzelmét az istálló.

Ugyanakkor Schmidt azt is megszellőztette, hogy logisztikai gondok miatt valószínűleg csak egy autó áll majd a csapat rendelkezésére, amit jó eséllyel a tulajdonos fia, Lance Stroll kap majd meg, így Sebastian Vettelnek még a szezon elején bemutatott technikával kell versenyeznie, de ez legalább jó összehasonlítási alapot adhat a csapat számára.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: