DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton támogatja a városi futamokat

Egyre több utcai pálya kerül be az F1 versenynaptárába, ami a résztvevőket, és a szurkolókat is megosztja. Lewis Hamilton úgy érzi szükség van ezekre, hogy a sportot közelebb vigyék az emberekhez.

Folyamatosan növekszik a városi helyszínek száma, és új területeket szeretne meghódítani a Formula-1, ám ezzel egyszerre egyre kevesebb épített pályára megy a mezőny, valamint a történelmi pályák sem érezhetik magukat biztonságban hosszútávon.

Nemrégiben Sebastian Vettel fejtette ki véleményét ezzel kapcsolatban, most pedig a hétszeres világbajnok mondta el őszintén, hogy mit gondol a témáról.

„Én egy kicsit régimódi vagyok, szóval természetesen szeretem a történelmet, különösen bizonyos pályákon. Viszont minél idősebb leszek, annál inkább rájövök, hogy itt az emberekről van szó. Elmehetnénk a semmi közepére, ahol nagyon kevés ember van, nincs nagyszerű szállás, nincs nagyszerű közösség, és számunkra, mint egyének számára, egy történelmi pályán vezetni nagyon menő, de ez az emberekről szól” – idézte Hamilton szavait a GPFans.



„Megtapasztaltuk a járvány miatt, hogy milyen, amikor senki sincs ott, és ez egyszerűen nem jó. Olyan volt, mint egy tesztnap, nem volt élvezetes. Most azt látjuk, hogy több mint százezer ember jelenik meg a versenyen, energikusan, izgatottan, lelkesen, hogy többet tudjanak meg. Úgy gondolom, hogy a szurkolók állnak a sport középpontjában, ők teremtik meg a sportot” – folytatta a Mercedes pilótája.

A 37 esztendős versenyző szerint a városokban hatással lehetnek a közösségre, és a különböző társadalmi problémák is szóba kerülhetnek.

„Szerintem fontos, hogy olyan városokban vagyunk, ahol valóban részt vehetünk a közösségekben, és ténylegesen hatást is gyakorolhatunk. Én például imádom a Nürburgringet, de ott nincsen sokszínű közösség. Nem igazán vagyunk hatással az ottani helyekre. A városokban tehetünk valamit. Találkoztam egy csomó gyerekkel, akik sokféle háttérrel rendelkeznek, és most a mérnöki tárgyakkal akarnak foglalkozni. Így ez sokkal menőbb a számomra” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: