DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz megnyerné a Spanyol Nagydíjat

Nem a szerencse fia a Ferrari pilótája eddig, de most már nagyon szeretne fordítani, és látni, hogy beérik a munkájának gyümölcse. Ezt pedig épp hazájában tenné meg, ráadásul a dobogó legfelső fokán.

A jövő héten rendezendő Spanyol Nagydíjat már most elkezdték felkonferálni, a barcelonai Tibidabo hegyen tartott sajtótájékoztatón pedig Carlos Sainz is tiszteletét tette. A Ferrari hazai hőse tavaly a meglepetésszerűen gyors alkalmazkodás mellett hibáival is sokszor magára irányította a figyelmet, és balszerencsés sorozata egyelőre 2022-ben is folytatódik. Sainz épp ezért abbéli reményét fejezte ki a rendezvényen, hogy hazai földön már minden rendben lesz.

„Intenzív hetünk lesz, de nagyon szórakoztató is. Most igazi lehetőségem lesz arra, hogy dobogót vagy futamgyőzelmet szerezzek hazai pályán. Ez egy olyan különleges érzés, amire már nagyon várok” – fogalmazott a Ferrari-pilóta.



„Két dolog miatt is nagyon különleges lenne. Egyrészt az első győzelmem lenne, másrészt a hazámban sikerülne. Minden egyes nap ezért dolgozom, szeretném, ha minél hamarabb megtörténne. Én vagyok az az ember, aki a legjobban meg akarja nyerni ezt a futamot” – mesélt tovább céljairól. Magabiztos is, arra alapoz, hogy korábban a Spanyol Nagydíjakon rendre jól szerepelt. „Észrevettem, hogy hazai pályán mindig a legjobb versenyeimet futottam, például pontot szereztem egy pontszerzésre képtelen autóval. Idén pedig dobogóesélyes autónk van, szóval mindent beleadunk majd.”

Természetesen a hazai közönséggel is várja a találkozást. „Az, hogy az összes jegyet eladták és teltház lesz, azt mutatja, hogy a Formula-1 a jó irányba halad. Hihetetlen a támogatás Spanyolországban, és biztos vagyok benne, hogy jól fogunk szórakozni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: