DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Brawn: Michaelnek tetszene a mai Formula-1

A hétszeres világbajnok képes volt órákon át ülni és egyeztetni a mérnökökkel: egykori kollégája biztos benne, hogy a német élvezné a Formula-1 új érájának technikai kihívásait.

Michael Schumacher 2012 végén vonult vissza a Formula-1-ből, utoljára pedig a 2013-as szezont követhette végig szorosan a pálya széléről, mielőtt megtörtént a sorsfordító síbaleset. Kilenc év alatt az autók drasztikus változáson mentek keresztül, különösen a 2022-es szabályrendszerhez igazodva. Mit gondolna Michael Schumacher a jelenlegi Formula-1-ről? Erre válaszolt egykori kollégája, Ross Brawn:

„Éppen az ő kedvére való lenne. Ő volt annak idején az utolsó ember, aki a futam előtt, szombat este távozott a paddockból. Órákon keresztül ült velem és a mérnökökkel, határidőkről és számokról beszéltünk. Elbűvölné, ha mindezeket a mérnökökkel együtt elemezhetné most. Kiváló lenne a jelenlegi érában, Michael szeretné az új Formula-1-et” – jelentette ki a Sport Bildnek Brawn, aki a Benetton és a Ferrari műszaki igazgatójaként, valamint a Mercedes csapatfőnökeként Schumacherrel a hétszeres bajnok pályafutása nagy részében együtt dolgozott.



Az elmúlt évtizedek egyik legkiválóbb mérnökeként ismert Brawn 2017-ben tért vissza új státuszban a Formula-1-be, a széria sportszakmai vezetőjeként: „Amikor öt évvel ezelőtt elfoglaltam ezt a posztot, tudtam, hogy a Formula-1-nek új érára van szüksége. A Bernie Ecclestone-nal töltött idő fantasztikus volt, viszont egyelőre az új érát nem lehet és nem is szabad összehasonlítani vele. Új, fiatal rajongókra volt szükség, a mostani földindulás és az új lehetőségek pedig azt bizonyítják, eddig sikerrel jártunk” – beszélt arról, mi változott meg szerepvállalása alatt a Formula-1-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: