DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A Ferrari kezdhet aggódni Verstappen miatt”

Komoly fejfájást okozhat a címvédő a maranellóiak számára Jolyon Palmer szerint. Az egykori F1-es pilóta úgy érzi, a világbajnoki címvédő kivételes formában van a kezdeti nehézségek ellenére is.

Bár a technikai gondok miatt a szezon elején úgy tűnt, nagy bajban lehet a Red Bull, Max Verstappen már három futamgyőzelemnél jár, és ismét harcban van a bajnoki címért. A Ferrari ugyan továbbra is nagyon erős, de egyre nehezebb dolguk van az energiaitalosokkal szemben.

Jolyon Palmer szerint Miamiban a holland pilótának a stratégiára sem volt szüksége ahhoz, hogy megelőzze a Ferrari versenyzőit.



„A Ferrari számára jelenleg az okozhat gondot, hogy Verstappen bármilyen módon képes megelőzni őket, még akkor is, ha mindkét autó mögül indul, ráadásul egy olyan miami pályán tette ezt, melyen a pilóták többsége trükkösnek találta az előzéseket jelentős gumielőny nélkül. Verstappen a győzelemhez a stratégiára sem hagyatkozott, az első kanyarban megelőzte Sainzot, hogy azonnal szétszedje a Ferrarikat” – írta Palmer a Formula-1 hivatalos weboldalán.

A korábbi versenyző úgy látja, Charles Leclercnek keményebbnek kellene lennie riválisával szemben.

„A 2021-es dráma után Verstappen bizonyára értékeli ezt az eddigi küzdelmet, amelyben mindkét pilóta rendkívül tisztelettudóan viselkedett egymással, de Leclerc Miamiban túl nagylelkű volt. Talán azt remélte, hogy a következő körben, a hosszú egyeneseken megkapja a DRS-t, de ellentétben Bahreinnel vagy Dzsiddával, ahol ez a taktika bevált, a következő DRS itt nem a kanyar kijáratánál volt” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: