DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris: Herta extra a gyors kanyarokban

Lando Norris jól ismeri az IndyCar egyik sztárját, aki a McLaren F1-es ülésére pályázik - együtt versenyeztek korábban és egy területen még nála is jobbnak bizonyult az amerikai.

Egyre többször merül fel, hogy Daniel Ricciardo jövője inog a McLarennél és az F1-en kívülről érkezhet számára fenyegetés: a fiatal amerikai, Colton Herta az IndyCarból ülne át a száguldó cirkuszba. Sokak szerint Herta már most is F1-es pilóta lenne, ha az Andretti be tudott volna szállni a sportágba és a közeljövőben mindenképpen lesz arra esélye, hogy megmutassa magát - a McLarennél hamarosan tesztelhet is, ahol megmutathatja tudását.

A wokingiak versenyzője, Lando Norris csatázott már Herta ellen korábban az F4 MSA Formula szériában, Norrisnak pedig jó emlékei vannak róla.

herta



"Coltonnal nőttem fel, a 2014-2015-ös szezon volt az első idényem együléses autókkal. Emlékszem rá, hogy Hoonigan Herta volt a beceneve, mert volt egy terület, ahol extrém erősnek bizonyult: a tempós kanyarokban. Szerintem nem tévedek, ha azt mondom, hogy az én egyik erősségemet is a gyors kanyarok jelentik, de ő egyszerűen más szintet képviselt ebben" - idézi Norris szavait a MotorsportWeek.

"Persze emiatt sokszor hibázott, ha nem is mindig törte össze az autót, de kiment a kavicságyba, aztán takaríthattuk az autóját, mert tiszta kosz volt. Rendes srác amúgy, vele fejlődtem másfél-két évig. Jó látni, hogy hova jutottunk 2014-2015 óta, én az F1-ben vagyok, ő pedig az IndyCar egyik sztárja" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: