DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Wolff: A harmadik leggyorsabb csapat vagyunk

Ugyan a Mercedes Miamiban sem brillírozott, a Red Bull és a Ferrari mögött harmadik erőként stabilan zárták a vasárnapi futamot mindkét pilótájukkal. Toto Wolff szerint nincsenek kétségbeejtően lemaradva.

Jelentős teljesítményromlás tapasztalható az idei szezonban a Mercedesnél, és nincs ez másként Miamiban sem. Bár a csapatnak reményre adhatott okot, hogy George Russell a második szabadedzésen az első helyen zárt, a kvalifikáción az eddigi legrosszabb eredményét produkálta azzal, hogy kiesett a Q2-ben. Csapattársa, Lewis Hamilton ugyan továbbjutott, a hatodik helyig tudta csak felküzdeni magát.

Különösebben a vasárnapi futamon sem csillogatatta meg gyorsaságát a Mercedes két pilótája, és a visszafogott házi csatározáson kívül más nem is igazán emelhető ki a versenyükből. A csapatfőnök, Toto Wolff mégis úgy véli, stabil harmadik erőként voltak jelen Miamiban a két topcsapat mögött.

 



„George sokáig kint maradt az első etapban, bíztunk a biztonsági autóban. Ez nála szerencsére be is jött, Lewis viszont pozíciót vesztett” – kezdte a csapatfőnök a leintést követően, majd hozzátette: a lemaradásuk csekély, hiszen ők a harmadik leggyorsabb csapat.

 „Itt vagyunk, jelen vagyunk. Igaz, nem vagyunk olyan gyorsak a kvalifikáción, hogy a Red Bull és a Ferrari elé kerüljünk, de mögöttük ott vagyunk” – szögezte le.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: