DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Russell: Volt rá sansz, kár érte...

George Russell az idei szezonban időnként azért meg-megcsillogtatja tehetségét az elmúlt évekhez képest jelentős teljesítményromlást elszenvedő Mercedesben. Így történt ez a miami hétvége második szabadedzésén is, amikor a brit az első helyen végzett. Ez talán némi reményre adott okot, az időmérőn mégis elmaradt a várt siker.

Az idei szezon eddigi legrosszabb kvalifikációs eredményét gyűjtötte be Miamiban George Russell. A brit nemhogy az első háromba, még a top10-be se tudott bekerülni, a Q2-ben ugyanis nem sikerült továbbjutáshoz szükséges időereményt produkálnia. Az ifjú pilóta nem tudta leplezni csalódottságát az időmérő leintését követően.

„Kissé összezavarodtam, hogy őszinte legyek. Az időmérős köröm lassabb volt, mint a tegnapi szabadedzésen. Ma teljesen más érzés volt vezetni az autót. Küzdöttünk a delfinezéssel, és egyszerűen nem tudtuk jól bevenni egyik kanyart sem. Nagy kár érte, mert volt benne lehetőség, tegnap pedig egészen gyorsak voltunk. Mára ez elszállt, és nem igazán tudom, hogy miért” – kezdte a csalódott brit. 



„Elég ellentmondásos ez a helyzet, hogy őszinte legyek. Úgy gondoltuk, hogy sikerült megtalálnunk a módszert arra, hogy elkerüljük a delfinezést, de ugyanolyan rossznak tűnt a helyzet, mint ahogy ma reggel, a harmadik szabadedzésen láttuk. A 4-es és 5-ös kanyarban egyszerűen nem lehetett tőle jól használni a fékzónákat, szóval jelen pillanatban ezeknek nem látom túl sok értelmét” – folytatta.

Russell azért is kifejezetten csalódott, mert úgy érezte, végre lett volna lehetőségük, mégsem sikerült azt a teljesítményt hozni, amelyet várt, sőt, még a megszokottnál is rosszabbul teljesített. A brit egyelőre értetlenül áll a történtek előtt. Míg ő a tizenkettedik, csapattársa, Lewis Hamilton a hatodik helyről rajtolhat a holnapi futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: