DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner szerint szerencséjük volt a végén

Rengeteget számított, hogy Charles Leclerc a DRS-zónán kívülre került a futam végén Christian Horner szerint. A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, némi szerencsére is szükségük volt az utolsó körökben.

Egy kiváló stratégiával Max Verstappen már a futam első szakaszában átvette a vezetést, amit úgy tűnt, nem is ad ki a kezéből egészen a leintésig, ám a biztonsági autós szakasz után nem volt egyszerű dolga. Charles Leclerc szinte a végéig üldözte a címvédőt, aki az utolsó két körre leszakította riválisát.

Mindez elég kockázatos volt az energiaitalosok csapatfőnöke szerint, aki úgy gondolja, akár bajba is kerülhettek volna.



„Mindent beleadtunk. A biztonsági autó után szerencsénk volt, hogy a Ferrari nem állt ki a bokszba, a lágy gumikért, de ez legalább semlegesítette a dolgokat. Miután Leclerc a DRS-zónán belül volt, nem tudtuk lerázni őt. Ilyen nagy nyomás alatt könnyű blokkolni valamelyik kereket, de Max tisztán tartotta magát, és nem hibázott” – mondta Horner a Sky Sports kamerái előtt.

A szakember beszélt Sergio Perez problémájáról is. A mexikói a futam egy pontján motorerőt veszített, mint kiderült, egy szenzor okozta a gondokat.

„A megbízhatóság kérdéses lesz. Volt egy szenzorprobléma Checo motorjánál, aztán a srácok jól csináltak mindent, de ezzel 30 lóerőt veszített. A hiba nélkül akár második is lehetett volna” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: