DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Wolff egy kenguruhoz hasonlította az autót

Bár kifejezetten biztatóan indult a hétvége a Mercedes csapata számára, a szombati napon már eléggé szenvedtek az autóval. Toto Wolff szerint a versenygépük úgy viselkedik, mint egy kenguru.

Noha George Russell megnyerte a második szabadedzést pénteken, a szombati harmadik gyakorláson már eléggé elmaradtak az élmezőny tempójától csapattársával, Lewis Hamiltonnal együtt, a kvalifikáció pedig nagyon küzdelmesre sikerült német márka pilótáinak.

Az időmérő edzésen végül Hamilton elcsípte a hatodik helyet, Russel viszont csak a 12. pozícióból vághat neki a futamnak Miamiban. A csapatfőnök szerint egyértelműen a pattogás miatt veszítettek ennyi időt egyik napról a másikra.



„Azt hiszem, olyan teljesítményt láttunk pénteken, ami valódi volt. Sikerült egy megfelelő pontra helyeznünk az autót, a harmadik szabadedzésen viszont teljesen elszálltunk a kísérletekkel, amiket csináltunk. A tapadás visszatért ugyan, de az autó még mindig úgy ugrál, mint egy kenguru. A pilóták nem elégedettek vele, és egyértelmű hogy ezért nem jöttünk ki jól ebből a helyzetből” – idézte Wolff szavait az RacingNews365.

A Miamiban látott küzdelmük ellenére, Wolff úgy gondolja, csapat most már egy kicsit többet tudott meg arról, hogy mely fejlesztések hatékonyak és melyek nem, így van pozitívum is ebben a hétvégében.

„Abszolút jobban kézben tartjuk a dolgokat. Az a visszaesés is segített, ami most történt. Soha nem egy dolog a felelős a teljesítményért vagy a teljesítmény elmaradásáért, jó autónk volt pénteken délután, és dolgoztunk vele egy kicsit. Vannak dolgok, amiket megértünk, másokat pedig nem” – zárta gondolatait a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: