DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Hamilton: Sokkal jobb volt az időmérő, de…

Az előző hétvégék küszködése után örül a hatodik rajthelynek a hétszeres F1-es világbajnok Miamiban, de mégsem érzi úgy, hogy a vágyott tempóban fejlődnének a Mercedesszel.

Komoly fejlesztésekkel érkezett a Mercedes a Formula-1-es Miami Nagydíjra, s pénteken még úgy tűnhetett, hogy jelentős előrelépést is jelentenek az újítások. Szombaton viszont már nem tudták tartani a lépést a két élcsapattal, az időmérőn pedig George Russell már a Q2-ben kiesett. Lewis Hamilton mentette a menthetőt – igaz, hatodik rajthelye azt jelenti, hogy Valtteri Bottas is befért elé az Alfa Romeóval a Ferrarik és a Red Bullok mellett.

hamilton-miami-f1-dppi



A hétszeres világbajnok ennek ellenére örült az eredménynek, bár azt is megjegyezte, hogy nem a kívánt sebességgel haladnak a javulásban – minderről a Sky Sports F1 kamerái előtt beszélt a kvalifikációt követően:

„Sokkal-sokkal jobb időmérő edzésem volt, mint a legutóbbi három versenyen, úgyhogy ennek nagyon hálás vagyok és elfogadom ezt az eredményt. Folytatjuk a munkát, elképesztően nagy és hihetetlen munka zajlik a háttérben mindenki részéről. Sajnos úgy érzem, nem feltétlenül olyan ütemben haladunk előre, mint szeretnénk. Azt hiszem, a különbség most hasonló, mint volt az év elején. Csak leszegett fejjel kell dolgoznunk és koncentrálnunk tovább, és akkor végül oda fogunk jutni.”

Arra a kérdésre, hogy mire számít a vasárnapi futamon, így felelt Hamilton: „Nehéz megmondani. Alapvetően nem érződik sokkal jobbnak a helyzet ezen a hétvégén, de ma ahogy jobban a megfelelő tartományba tudtam hozni a gumikat, kicsit jobbnak tűnt a dolog. Ami a versenytempót illeti tegnapról, nincs ötletem, hol állunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: