DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Leclerc: Tovább kell küzdenünk

Bár jól kezdte a versenyt, végül a második hellyel kellett megelégednie a Ferrari monacói pilótájának. Charles Leclerc szerint a közepes gumikon ment el a győzelmük.

Jól indult a verseny Miamiban Charles Leclerc számára, aki elsőként fordult el az egyes kanyarban, ám nem sokkal később némileg szenvedni kezdett a közepes abroncsokkal, így Max Verstappen hamar elment mellette. A világbajnoki címvédő jelentősen elhúzott, de a biztonsági autós periódusnak köszönhetően még maradt esélye a futamgyőzelemre a Ferrari pilótájának.

Leclernek a leintésig már nem sikerült elkapnia holland riválisát, viszont élvezte a harcot.

„Ez egy nagyon nehéz verseny volt fizikailag. Nagyon szenvedtünk a közepes gumikon az elején, ami megnehezítette a dolgunkat. A kemény keveréken már jól viselkedett az autó, de sajnos nem tudtam elkapni Maxot. Nem volt meg a sebességünk, de jó látni, hogy ennyire sokan szurkoltak nekünk, élvezetes verseny volt” – mondta Leclerc a leintés után.



Verstappen már két győzelemmel áll, amivel egyre közelebb kerül a pontverseny éllovasához, Leclerc pedig már nagyon várja a visszavágás lehetőségét.

„Nagyon bízom ebben. Továbbra is nyomunk, és küzdenünk kell, ez az egész évben nagyon fontos lesz. Remélhetőleg előrébb tudunk lépni a következő futamtól kezdve, de nagyon szoros a csata már a szezon elejétől fogva” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: