DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mit tervez Ricciardóval a McLaren?

Vannak jelöltek a wokingiak ülésére, de 2023-ra még él az ausztrál szerződése és Zak Brown szerint az idei év későbbi szakaszában leülnek beszélgetni Ricciardóval a folytatásról.

Továbbra sem nyújt túl meggyőző teljesítményt a McLarennél Daniel Ricciardo, emiatt pedig nem biztosított a jövője a csapatnál: ez a második szezonja és eddig egyértelműen másodhegedűs Lando Norris mögött, a wokingiak ülésére pedig nyilván lennének jelentkezők, lehet kiből válogatni. Zak Brown, a McLaren vezére szerint a későbbiekben leül majd az ausztrállal és átbeszélik a folytatást.

ric_4



"A futamai már nagyon-nagyon erősek és az időmérőkön is sokkal jobb, mint tavaly" - mondta Ricciardóról Brown az F1 Nation podcastnek. "Ahogy hallgattam őt a csapatnál a hét korábbi részében, még mindig nem érzi magát 100%-ig otthon az autóban, de jó a kapcsolata Landóval és a csapatok is jól ismeri. Az jól jött, hogy hosszú idő után visszatérhetett Ausztráliába és feltöltődhetett" - tette hozzá.

Mindezek alapján a közeljövőt egyelőre Ricciardóval tervezik, de Colton Herta, Pato O'Ward, valamint a 14 éves Ugo Ugochukwu is érdekes opció lehet később - O'Ward már produkált egy biztató tesztet a csapatnál, Herta is megkapja a lehetőséget, Ugochukwut pedig az F4-ből építgetik az F1 felé. "Van még egy évünk együtt Daniellel 2023-ban, a továbbiakat pedig majd meglátjuk, valószínűleg az év későbbi szakaszában leülünk beszélgetni. Szerintem messzire előregondolkodni, emiatt tesztelünk Patóval, tesztelünk majd Coltonnal és Ugót is figyeljük, aki az első versenyhétvégéjén rögtön pole-t szerzett. Nem lehet elég korán elkezdeni a tervezést, de sietnünk azért nem kell."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: