DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Esős lehet az első Miami Nagydíj

Az előrejelzések szerint nem kizárt, hogy a délutánokat csapadék zavarja meg a hétvége során – a legnagyobb esély minderre ráadásul a vasárnapi F1-es futam idején van.

Két héttel ezelőtt Imolában komoly szerepet játszott a hétvége alakulásában az eső, és elképzelhető, hogy hasonló lesz a helyzet a Formula-1 történetének első Miami Nagydíján is. Hiába a trópusi meleg, az előrejelzések szerint ugyanis akár mindhárom nap érkezhet kisebb-nagyobb csapadék.

f1-eso-2022-dppi



A RacingNews365.com szakoldal szerint a Miamitól várt hőségben, 33-34 fokos maximumokkal indul a pénteki nap majd – olyannyira forróság lesz, hogy a helyi időjárás-jelentésekben figyelmeztetnek a leégés veszélyére. Késő délután viszont komoly eső zúdulhat a pályára, amely akár a második szabadedzést még befolyásolhatja.

Ugyanígy előfordulhatnak záporok és zivatarok szombat és vasárnap délután is, azaz akár az időmérőt és a futamot is érintheti a csapadék – sőt, a legnagyobb esély minderre épp a verseny idején van.

A szaklap ugyanakkor azt is hangsúlyozza, hogy az előrejelzések még erősen kérdőjelesek, nem lehet biztosra venni az esőt, köszönhetően a trópusi klímának, amely miatt hirtelen és váratlan helyeken alakulhatnak ki zivatarok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: