DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

A Mercedes több irányt talált az előrelépésre

Imola után pozitív fejlemények történtek a szélcsatornában és szimulációkban, Miamiban jöhet a pályán való kísérletezés és a fejlesztési irány kijelölése – számolt be Toto Wolff.

A múlt heti hírek szerint a Mercedes már a Miami Nagydíjon bevetheti idei első nagy szezonközi fejlesztési csomagját, amelynek fő célja a csapatot nagymértékben sújtó pattogás kiküszöbölése. Toto Wolff a Mercedes oldalán közzétett előzetes nyilatkozata is arra enged következtetni, hogy az Egyesült Államokban új elemek kerülnek az autóra, melyekről adatokat gyűjt a csapat az előrelépés reményében.

„Nagyon nehéz hétvégénk volt Imolában. George remek munkát végzett, hogy a negyedik helyen érhessen célba nem túl ígéretes rajthelye ellenére, Lewisnak viszont nem biztosítottuk a megfelelő eszközöket vagy pályapozícióját, hogy megmutathassa valódi tempóját” – tekintett vissza Wolff az Emilia-Romagna-i Nagydíjra, megismételve akkori álláspontját, miszerint a csapat nem adott megfelelő autót a pontot sem szerző Hamiltonnak.



„Mióta hazatértünk Olaszországból, annyi tanulságot vontunk le a hétvégéből, amennyit csak tudtunk, ezzel párhuzamosan pedig folytattuk a tanulási folyamatot a szélcsatornában és szimulációk során. Több irányt is találtunk az autó javítása érdekében, így Miamiban kísérleteket fogunk folytatni, hogy a szimulációkhoz viszonyíthassunk, melynek eredményeként remélhetőleg megerősíthetjük a fejlesztési utat a következő versenyekre” – folytatta a csapatfőnök.

„Mindkét versenyzőnk dolgozott a szimulátorban Miami előtt, a gyárak pedig szorgalmasan gyártják a fejlesztéseket a következő versenyekre” – nyújtott betekintést a színfalak mögött zajló munkába. „Eszembe jut a közmondás, amely úgy hangzik, nyugodt vizeken nem születnek jó tengerészek. A csapat az évek során bizonyította már állhatatosságát, az idei szezon nehéz kezdete pedig tüzet gyújtott valamennyi csapattagban, eltökéltek vagyunk, hogy helyrehozzuk.”

A hétvégi floridai versenyhelyszín kapcsán hozzátette: „Miami izgalmas új kihívás, lépés a teljes ismeretlenbe. A pálya megterhelőnek tűnik, lassú és gyors kanyarok valódi keveréke, amely látványos kirakata lesz a sportnak a növekvő amerikai rajongótábor előtt. Fantasztikus eseményre készülünk, alig várjuk, hogyan alakul” – zárta mondandóját Toto Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: