DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg: Lesz majd Leclerc–Verstappen ütközés

A 2016-os világbajnok szerint elkerülhetetlen, hogy az eddig tiszta csatát vívó két rivális összeütközzön, ahogyan tavaly Verstappen és Hamilton. Nico Rosberg alig várja, hogy forróbb legyen a hangulat.

A 2022-es szezon eddig mind a négy versenyén volt összecsapás az évad két főszereplője, Charles Leclerc és Max Verstappen között, Ausztráliát leszámítva pedig előzés is történt – Imolában a sprinten volt pozícióváltás a két versenyző között. A két küzdő felet dicséri a közvélemény, amiért tisztán, ütközés nélkül küzdöttek, de Nico Rosberg szerint rövidesen eljön majd a pillanat, amikor a két versenyző összeakad. Ezt 2021-ben sem lehetett elkerülni: az első versenyek korrekt harcai után a holland és Lewis Hamilton végül a tizedik nagydíjon, Silverstone-ban ütköztek.



„A sport számára fantasztikus, amit látunk, mert a dolgok összekuszálódtak, és egy új harcnak vagyunk szemtanúi, Charles Leclerc küzd Max Verstappennel. Ugyanott folytatódik, ahol tavaly abbamaradt, leszámítva, hogy most nem Max vív Lewis ellen, hanem Verstappen Leclerc ellen. A küzdelem azonban ugyanolyan élvezetes” – mondta a 2016-os világbajnok a Sky Sports adásában.

„Egyelőre még nem olyan forró a helyzet, de higgyék el nekem, ha így folytatják, eljön majd a pont, amikor összeérnek, összeütköznek. Akkor majd a dolgok kényesebbek lesznek. Alig várom” – mondta Rosberg, aki 2014 és 2016 között maga is több alkalommal ütközött Lewis Hamiltonnal, mikor a vb-cím volt a tét.

„A lemaradása már csak 27 pont Leclerc-hez képest, így a bajnokság újra nyílt, amit fantasztikus látni. A Red Bull szintén azonos szinten van a Ferrarival az autó tempóját illetően. Teljesen nyílt a harc” – mondta el Rosberg az imolai versenyről, hozzátéve: „Úgy tűnik, a Red Bull előrelépett megbízhatóság terén, de valójában megint Max Verstappen a döntő tényező. A saját ligájában volt, hihetetlen munkát végzett. Azt mondta: nem szálltam még ki a bajnokságból, még itt vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: